lulzsec2Na vijftig dagen zegt hackerscollectief LulzSec ermee te stoppen. De groep wist bij Sony, de Amerikaanse Senaat, televisiezender PBS en vele andere websites in te breken. Ook werden verschillende websites, waaronder die van de CIA, via Denial of Service-aanvallen platgelegd. "De afgelopen vijftig dagen hebben we bedrijven, overheden, zelfs de bevolking, en alles wat er mogelijk tussen valt, ontregeld en blootgesteld, gewoon omdat we het konden."

In het afscheid dat de groep via Twitter aankondigde, maakt men zich ook sterk voor Operatie AntiSec. Een oorlogsverklaring gericht tegen beveiligingsbedrijven en overheden, waarbij men zoveel mogelijke vertrouwelijke documenten wil publiceren. "Achter het masker, achter de waanzin en chaos, geloven we echt in de AntiSec beweging."

Revolutie
LulzSec hoopt dat de beweging in een revolutie zal uitmonden, die zonder het bestaan van de hackergroep zich kan voortzetten. Inmiddels beweert de pro-Amerikaanse hacker "th3j35t3r" dat hij de IP-adressen van de groep heeft ontmaskerd, maar volgens LulzSec is dit niet het geval en gaat het om de adressen van iemand anders. Toch denken sommigen dat de publicatie van deze gegevens over de groepsleden, er iets mee te maken hebben. bron: security.nl