govcertVirusuitbraak bij de gemeente Heusden, malware infectie gemeente Amsterdam en virusinfectie op een netwerk van de gemeente Den Haag. Slechts enkele van de beveiligingsincidenten die bij de overheid plaatsvonden en door overheidsinstanties GovCERT werden waargenomen. We hadden vorige week al aandacht aan de virusuitbrakenbij de overheid besteed, maar nu heeft IT-journalist Brenno de Winter de lijst ook voor het publiek online gezet. 

Media
Zo staan er verschillende Denial of Service-aanvallen vermeld, maar ook beveiligingslekken in verschillende overheidssites worden genoemd. GovCERT monitort niet alleen de eigen netwerken en van diens partners, maar ook de media. "Artikel mbt fraude met DigiD", "KLPD en BZK genoemd in gelekte mails HBGary affaire", "Trouw-artikel over hacks op overheidswebsites" en "Belastingdienst in NOVA-item over USB-sticks" komen ook op de lijst voor. 


Een aantal incidenten werden niet openbaar gemaakt, omdat hiermee volgens GovCERT de staatsveiligheid in het gevaar zou komen.

bron: security.nl