honeypotEen nieuwe versie van Honeydrive is uitgebracht. HoneyDrive 3 is een van de bekenste honeypot Linux distro's. Het is een virtuele appliance (OVA) met Xubuntu Desktop 12.04.4 LTS editie geïnstalleerd. Het bevat meer dan 10 vooraf geïnstalleerde en vooraf geconfigureerde honeypot softwarepakketten zoals:

  • Kippo SSH honeypot,
  • Dionaea en Amun malware honeypots,
  • Honeyd low-interactie honeypot,
  • Glastopf web honeypot en Wordpot,
  • Conpot SCADA / ICS honeypot,
  • Thug en PhoneyC honeyclients en meer.

Daarnaast bevat veel nuttige vooraf geconfigureerde scripts en hulpprogramma's te analyseren, visualiseren en de gegevens kan vastleggen, zoals Kippo-Graph, Honeyd-Viz, DionaeaFR, een eland stack en nog veel meer te verwerken. Tenslotte zijn er ook bijna 90 bekende malware analyse, forensische en netwerk monitoring tools aanwezig.


HoneyDrive 3 RELEASE NOTES:
1) HoneyDrive 3 is van scratch opgebouwd. Het is gebaseerd op Xubuntu Desktop 12.04.4 LTS editie en wordt verspreid als een standalone OVA-bestand dat gemakkelijk kan worden geïmporteerd als een virtuele machine met behulp van virtualisatie-software zoals VirtualBox en VMware.

2) Alle tools uit de vorige versie zijn toegevoegd met de laatste versie en bijna volledige gekloond naar de git repo voor eenvoudiger onderhoud en updating. Deze laatste wijziging is voldoende reden om deze nieuwe versie vrij te geven.

3) Veel nieuwe honeypot programma's zijn toegevoegd die HoneyDrive 3 echt compleet maken. Deze 50 nieuwe tools zijn vooral security gerelateerde tools op het gebied van malware analyse, forensisch onderzoek en netwerk monitoring.

4) De belangrijkste honeypot softwarepakketten en projecten BruteForce Lab blijven in honeydrive. De rest van de programma's bevinden zich in /opt. De locatie van alle software kan worden gevonden in het README.txt bestand op het bureaublad.

5) HoneyDrive 3 is niet zichtbaar voor de buitenwereld zoals de vorige versie.Er zijn geen beschrijvende boodschappen en afgezien van Kippo-Graph en Honeyd-Viz is elk ander stukje software niet toegankelijk van buitenaf.

Lees meer op hackersonlineclub.com