ps4 logoOntwikkelaar SpecterDev bracht 27 december eindelijk een volledig functionele kernel-exploit uit voor de PlayStation 4 (firmware 4.05). Dit bijna twee maanden nadat Team Fail0verflow de technische details ervan onthulde. Nu beschikbaar op Github, genaamd "namedobj," stelt de kernel-exploit voor de PlayStation 4 op firmware 4.05FW gebruikers in staat om willekeurige code uit te voeren op de spelconsole, waardoor jailbreak en kernel-niveau aanpassingen aan het systeem mogelijk worden.

Hoewel PS4-kernel-exploit geen jailbreak-code bevat, kunnen anderen de volledige jailbreak-exploit gebruiken. Jailbreaking stelt gebruikers in staat om aangepaste code op de console uit te voeren en mods, cheats, applicaties van derden en games te installeren die meestal niet mogelijk zijn vanwege de antipirateriemechanismen die betrokken zijn bij de Sony PlayStation.

Volgens SPectreDev bevat deze release geen code die gerelateerd is aan het verslaan van antipirateriemechanismen of het uitvoeren van homebrew. Deze exploit bevat een loader die naar payloads op poort 9020 luistert en deze na ontvangst uitvoert. Opgemerkt moet worden dat het voor sommige gebruikers niet zo soepel werkt als het klinkt.

"Deze exploit is eigenlijk ongelooflijk stabiel op ongeveer 95% in mijn tests. WebKit crasht zelden en hetzelfde geldt voor de kernel.Ik heb een patch ingebouwd zodat de kernel-exploit slechts één keer op het systeem wordt uitgevoerd. extra patches via payloads, "waarschuwde SpectreDev.


PS4-gamers die een firmwareversie lager dan 4.05 hebben, kunnen eenvoudig hun console bijwerken om van deze exploit te profiteren.

Natuurlijk is Sony niet blij met deze release van de PlayStation 4-kernel-exploit en zou hard willen proberen om elke kwetsbaarheid voor de meest recente versie van PS4-firmware te elimineren.