Epic Games heeft de Unreal Development Kit gratis ter beschikking gesteld. Met de kit kan iedereen nu met de Unreal Engine 3 aan de slag. Voorlopig ondersteunt de kit alleen pc-ontwikkeling, maar aan support voor consoles wordt gewerkt.

Met de Unreal Development Kit biedt Epic een volledig platform aan onafhankelijke ontwikkelaars om te experimenteren met de Unreal Engine 3. De game-engine is een veelgebruikte engine in grote producties. Zo zijn onder andere Gears of War en het recente Fairytale Fights rond de engine opgebouwd. Met de development kit kunnen ontwikkelaars in spé of hobbyisten hun gang gaan en proeven van de 3d game-engine van Epic.

Epic is verheugd en meent dat het ideaal is dat meer mensen nu hun creativiteit kunnen loslaten op de tools. Voormalig Tweakers.net-crewlid en gameontwikkelaar Sylvester Hesp is het hiermee eens. "ik juich dit soort initiatieven alleen maar toe. Het geeft studenten en aspirant gamedevelopers een manier om zich te concentreren op de kern van de zaak: het implementeren van hun game, en niet alle poespas eromheen."

Volgens Hesp is het ook een mogelijkheid om commercieel voet aan de grond te krijgen: "Het is ook voor starters en onafhankelijke ontwikkelaars, die zich bijvoorbeeld nog geen middleware kunnen veroorloven, een goede manier om een prototype in elkaar te zetten en een deal te scoren bij een uitgever." Op het moment dat een game commercieel een rol gaat spelen, zijn er wel voorwaarden rond het gebruik van de Unreal Engine 3, zo stelt website Gamesindustry.biz.

bron: tweakers.net