Anydvd HD box

Softwarefabrikant Slysoft heeft een update van de blu-ray kopieerbeveiliging BD+ gekraakt. Hierdoor zijn alle bestaande blu-ray-titels nog steeds met de tool Anydvd HD te kopiëren, zo claimt het bedrijf.

De BD+-beveiliging, waarin een virtuele machine binnen een blu-ray-speler controleert of er met sleutels wordt gerommeld, kan door de fabrikanten van schijfjes worden ververst in de hoop zo bestaande hacks te omzeilen. In oktober 2007 kondigde Slysoft al aan dat het de eerste implementatie van BD+ had gekraakt, waarna het een kwestie van tijd was voordat een eerste update van de kopieerbeveiliging werd doorgevoerd. De eerste schijfjes met ververste BD+-technologie verschenen echter pas de laatste maanden, waarna Anydvd HD zijn tanden stuk beet op de beveiliging.

Slysoft, een firma die opereert vanaf het Caribische eiland Antigua, stelt echter dat het ook de vernieuwde BD+-drm heeft gekraakt. Versie 6.5.0.3 van Anydvd HD zou daarmee alle bestaande commerciële titels die op blu-ray zijn verschenen, kunnen kopiëren. Hierdoor kunnen gebruikers een backup maken van de hd-content en deze bekijken op een monitor die niet aan de hdcp-standaard voldoet. Ondanks de claims van Slysoft is er inmiddels een lijstje verschenen met enkele 'probleemtitels'. Slysoft laat verder weten dat het vanaf 1 januari aan nieuwe Anydvd HD-gebruikers niet langer meer levenslange updates zal verschaffen. In plaats daarvan wil het bedrijf updates gaan verstrekken op basis van jaarabonnementen.

Source: Tweakers.net