Meer consumenten moeten WPA2 als beveiliging voor hun draadloos netwerk instellen, zo pleit de Wi-Fi Alliance.

Meer consumenten moeten WPA2 als beveiliging voor hun draadloos netwerk instellen, zo pleit de Wi-Fi Alliance. Uit onderzoek van de non-profit organisatie blijkt dat het meeliften op andermans WiFi-netwerken regelmatig voorkomt. 32% van de ondervraagden heeft weleens geprobeerd mee te liften op een netwerk dat niet van henzelf was. Bijna een verdubbeling ten opzichte van 2008.

"Een geschatte 201 miljoen huishoudens gebruiken WiFi-netwerken en wereldwijd zijn er 750.000 hotspots beschikbaar, meer persoonlijke wordt over deze netwerken verstuurd, waardoor WiFi-beveiliging van essentieel belang is", aldus de organisatie. Die ontdekte verder dat 40% eerder de huissleutel aan een iemand toevertrouwt dan het WiFi-wachtwoord. Volgens een kwart van de respondenten voelt een WiFi-wachtwoord persoonlijker dan het delen van een tandenborstel.

Hotspots
"De meeste consumenten weten dat het open laten van hun WiFi-netwerk niet verstandig is, maar in werkelijkheid nemen velen geen maatregelen om zichzelf te beschermen", zegt marketingdirecteur Davis-Felner. Naast het instellen van WPA2 doen consumenten er verstandig aan om geen vertrouwelijke informatie via publieke hotspots te versturen en het automatisch verbinding maken uit te schakelen.

Bron: security.nl