ipad-2-jailbreakNadat eerder al een bèta-release van de jailbreak voor de iPad 2 uitkwam, heeft een hacker met het pseudoniem comex nu zijn unlocksoftware officieel gepresenteerd. Gebruikers kunnen hun iPad 2 jailbreaken via een speciale website.

Comex, bekend van vele jailbreaks voor iOS-apparaten, heeft een nieuwe versie van zijn website JailbreakMe online gezet: de jailbreaktool was al geschikt voor een groot aantal iOS-apparaten, maar ondersteuning voor de iPad 2 ontbrak nog. De tool maakt gebruik van een lek in het afhandelen van pdf-files om de beveiliging van de Apple-tablet te halen. Volgens de maker kunnen jailbreakers met de iTunes-restorefunctie de tablet weer in de originele staat brengen.

Eerder kwam er al een bèta-versie van de jailbreak naar buiten. Deze leek echter alleen te werken voor de iPad 2-versie met wifi en iOS-versie 4.3. Enige tijd daarvoor had comex al gedemonstreerd dat het mogelijk was om de iPad 2 te jailbreaken. Comex is een bekende in het jailbreakcircuit: hij ontwikkelde onder andere de eerdere versies van de JailbreakMe-website, en kreeg Flash werkend op de iPhone en iPod Touch.

Bron: Tweakers.net