In dit filmpje laat Security.nl zien hoe je anoniem kunt internetten met gebruik van het programma Tor, in combinatie met de Firefox Torbutton plugin en de grafische interface Vidalia. The Onion Routing (TOR) is een netwerk voor anonieme communicatie gebaseerd op "Onion Routing", een technologie uitgevonden door het US Naval Research Laboratory.

Het Tor-netwerk is bedoeld om te voorkomen dat anderen door analyse van het internetverkeer kunnen achterhalen wat de herkomst en bestemming van berichten is, doordat verschillende onion servers (computers die als tussenstations dienen) gebruikt worden om de bestemming te bereiken. Vidalia word gebruikt om Tor te kunnen activeren en deactiveren, het netwerk in kaart te brengen, netwerk instellingen te wijzigen die voor Tor van toepassing zijn en een log bij te houden van alles wat er tijdens Tor-sessie gebeurt.

LET OP!
Tor is geen garantie voor 100% anonimiteit. Denk dus goed na dat je geen zaken doet die je kunnen identificeren, zoals het bezoeken van je Hyves pagina, e-mailen, etc. Verder is het verstandig om een apart user account zonder cookies en plugins te gebruiken, aangezien die ook je identiteit kunnen verklappen.

Links
Tor Project
Tor Proxy