iphone hackHet iPhone Dev Team heeft een untethered-jailbreak voor iOS 5.0.1 vrijgegeven. De jailbreak werkt alleen op oudere hardware. Tot nu toe was alleen de tethered-jailbreak nog beschikbaar, waarbij een pc nodig is om te booten.

De untethered-jailbreak die door het iPhone Dev Team is vrijgegeven werkt niet op hardware met een A5-cpu, waardoor gebruikers van de iPhone 4S en iPad 2 de methode niet kunnen toepassen. De jailbreak is beschikbaar als Cydia-installatiepakket, voor gebruikers die hun device al gejailbreakt hebben.

'Nieuwe' gebruikers kunnen de bijgewerkte versie van de redsn0w-jailbreak-tool gebruiken. Wie nog geen iOS 5.0.1 draait en toch wil jailbreaken, wordt geadviseerd om zijn software eerst bij te werken. Tot nu toe was er alleen een tethered-jailbreak beschikbaar: daarbij is een pc nodig om de telefoon of tablet te kunnen booten met een werkende jailbreak.

De ontwikkelaar van de jailbreak werkt nog aan een manier om de exploit ook op hardware met A5-cpu's te kunnen toepassen. Hiervoor zal een nieuwe kwetsbaarheid moeten worden gevonden.

bron: tweakers.net