hackDe Russische programmeur Ivan Golubev heeft een gratis programma gelanceerd om TrueCrypt containers, WPA/WPA2 handshakes en BlackBerry en iOS back-ups te kraken. Ivan Golubev's Password Recovery Suite (IGPRS) is ontwikkeld om verschillende wachtwoorden te achterhalen, veel voorkomende wachtwoordkwetsbaarheden te auditen en echte resultaten over de wachtwoord 'recovery' snelheid van verschillende soorten hardware, zoals processoren en videokaarten, te geven. 

Optimalisatie
Eind februari lanceerde Golubev IGPRS, maar heeft nu een nieuwe versie uitgebracht. Het gaat om een 64-bit versie met AVX en XOP optimalisaties voor het in TrueCrypt gebruikte SHA-512 algoritme. Golubev stelt dat de versie van februari nog de oude aanpak gebruikte voor de ondersteuning van AMD videokaarten bij het 'brute forcen' van TrueCrypt containers. 

Nadat de programmeur vragen over de SHA-512 prestaties op zijn blog had gekregen, besloot hij de werking van AMD's OpenCL compiler nauwkeurig te analyseren. "En ik was zeer teleurgesteld over de resultaten," zo laat hij weten. Binnenkort zal Golubev meer informatie over de SHA-512 prestaties van zowel videokaarten als processoren publiceren. 
Download it here
IGPRS