Bedrijven moeten de websites Pastebin.com en Pastie.org gebruiken om te zien of ze gehackt zijn. De afgelopen maanden zijn tal van gehackte databases en documenten op beide websites verschenen. "Het in de gaten houden van deze websites kan helpen bij het identificeren van een lek in je organisatie", zegt beveiligingsexpert Lenny Zeltser. Ook beveiligingsbedrijven en pentesters kunnen de gegevens voor een pentratietestproject of een opvolgende aanval gebruiken.

Volgens Zeltser zal een internet-gebaseerde pentester een aanval beginnen door publieke, gevoelige gegevens over het doelwit te verzamelen. Deze verkenningsfase zou de basis voor verdere aanvallen zijn. Websites als Pastebin kunnen interessante gegevens opleveren, zoals creditcardnummers, persoonlijke identificeerbare informatie, broncode, configuratiebestanden, gegevens van werknemers en wachtwoorden.

Inmiddels zijn er verschillende tools, zoals een script, parser en webtool, die Pastebin kunnen doorzoeken. Er zijn echter nog veel meer van dit soort sites om te monitoren, zoals FrubarPaste, YourPaste, Codepad, Slexy en LodgeIt.