Een hacker zal volgende week op hackersconferentie Black Hat een manier tonen om via sms het slot van een auto te openen. Volgens de hacker is veel apparatuur op mobiele netwerken niet goed beveiligd tegen aanvallen.

Onder meer randapparatuur als energiemeters en zelfs watersystemen kunnen in theorie via het telefoonnetwerk worden overgenomen, zegt Don Bailey, die werkt bij beveiligingsbedrijf iSec. Bailey spreekt volgende week tijdens hackersconferentie Black Hat in Las Vegas. Volgens de onderzoeker is er bij apparatuur die is aangesloten op reguliere mobiele netwerken niet goed nagedacht over beveiliging.

De hacker wil niet uit de doeken doen hoe hij precies te werk gaat, maar als een auto via 3g of lte is aangesloten op een mobiel netwerk, kan hij binnen enkele uren het alarmsysteem overnemen en de deuren ontgrendelen. Met andere apparatuur die op het netwerk zit aangesloten, zoals slimme energiemeters en watersystemen, heeft Bailey geen hacks uitgevoerd. Die zijn echter wel mogelijk, claimt de onderzoeker. Meer details komen naar buiten als Bailey zijn presentatie geeft op Black Hat.

Bron: Tweakers.net