Op 8 mei geeft Valve het Perpetual Testing Initiative vrij, een gratis te downloaden pakket waarmee fans zelf maps kunnen maken voor Portal 2, de puzzelgame die het vorig jaar op de markt bracht. De maps kunnen via Steam worden gedeeld.

Map editor Portal 2

Het Perpetual Testing Initiative is een map-editor voor Valves Portal 2. Het is volgens de ontwikkelaar een 'simpele puzzelmaker' waarmee fans toch zelf levels kunnen maken vol 'mind-bending' puzzels. De editor is vanaf 8 mei te downloaden via Steam en is beschikbaar voor de Windows- en Mac OS X-versie van de game. De editor is niet beschikbaar voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Valve kondigde de editor in oktober al aan.

De maps kunnen vanuit de editor direct in de Steam Workshop geplaatst worden en zijn daarmee door andere spelers te downloaden. De Steam Workshop zelf is sinds februari beschikbaar en is bedoeld voor het up- en downloaden van door fans gemaakte mods en maps. Valve trapte de introductie van de Workshop af met een door de studio gemaakte mod voor The Elder Scrolls V: Skyrim.

Bron: Tweakers.net