iphone-4s

De eerder aangekondigde jailbreak voor de iPhone 4S is uitgebracht door ontwikkelaars van het Chronic Dev Team. Gebruikers van Apples nieuwste smartphone kunnen de tool, die ook voor iPad 2 werkt, downloaden.

Gebruikers van een iPhone 4S met iOS-versie 5.0 of versie 5.0.1 kunnen Greenpois0n Absinthe, zoals de tool wordt genoemd, downloaden op de site van het Chronic Dev Team. Wel wordt aangeraden om de Apple-smartphone te updaten naar versie 5.0.1. Het gaat om een untethered jailbreak, waardoor geen externe hardware nodig is om de ontgrendeling van de beveiliging in stand te houden. Momenteel is de jailbreak-tool alleen beschikbaar voor Mac-gebruikers. Wie beschikt over een Windows- of Linux-pc zal moeten wachten.

De ontwikkelaars hadden de tool eerder uit willen brengen, maar het hacken van Apples eigen A5-chip, die in de iPhone 4S en iPad 2 draait, bleek niet gemakkelijk te zijn. Bij het uitbrengen van de jailbreak laten de makers weten dat er bij de ontwikkeling veel mensen betrokken zijn geweest, waaronder leden van het iPhone Dev Team.

Het is de eerste jailbreak die geschikt is voor de iPhone 4S. Daarnaast is het de eerste tool voor de iPad 2 in combinatie met iOS 5. Eerdere iPhone-modellen en de iPad 1 die op iOS 5 draaien waren al wel voorzien van een jailbreak: deze kwam eind vorig jaar uit. De jailbreak is gebaseerd op de Corona-exploit, die eerder al door de hackers werd gevonden. De verwachting is dat Apple dit lek dicht in een opkomende versie van iOS. Daardoor wordt aangeraden om de verwachte iOS-versie 5.0.2 niet te installeren wanneer deze uitgebracht wordt.

bron: Tweakers.net