5 common hascking methodsDrie maanden nadat iOS 7 is verschenen, heeft het evad3rs-team een jailbreak vrijgegeven. Het gaat om een untethered-jailbreak, die ook blijft werken na het rebooten van het toestel. Het evad3rs-team had al langer een jailbreak voor iOS 7 klaarliggen.

De jailbreak werkt met iOS 7 tot en met 7.0.4, en voor zover bekend dus niet op de betaversies van iOS 7.1. Alle apparaten met iOS 7, vanaf de iPhone 4 en de iPad 2, worden door de jailbreaktool ondersteund. Het gaat om een untethered-jailbreak. Bij een tethered-jailbreak wordt de jailbreak na het rebooten ongedaan gemaakt, maar dat is nu dus niet het geval. Voor het jailbreaken moet een pc met Windows XP of nieuwer, OS X 10.6 of nieuwer of Linux worden gebruikt; in combinatie met Windows is een iTunes-installatie vereist.

Het is nog niet duidelijk hoe stabiel de nieuwe jailbreaktool is. Cydia, de onofficiële applicatiewinkel die wordt meegeleverd met de jailbreak, is volgens de ontwikkelaar nog niet op iOS 7 getest. Het evad3rs-team, dat de jailbreak ontwikkelt, zou ontwikkelaar Jay Freeman geen toegang tot de jailbreak-builds hebben gegeven. Daarnaast melden verschillende gebruikers die de jailbreak hebben geïnstalleerd dat ze last hebben van problemen bij het opstarten.

In april zei het Evad3rs-team, dat ook achter de vorige jailbreak zat, dat het al kwetsbaarheden op de plank had liggen voor nieuwe iOS 7-versies. Jailbreaktools maken gebruik van gaten in de beveiliging om het apparaat te kunnen jailbreaken. Het is onduidelijk waarom het drie maanden heeft geduurd voordat de jailbreak uitkwam: mogelijk waren alle kwetsbaarheden die het Evad3rs-team klaar had liggen in iOS 7 al dicht, en moest het team op zoek naar nieuwe kwetsbaarheden.

iOS 7 Untethered Jailbreak

Update (23-12-2013): 

Download Evasi0n for Windows

Download Evasi0n for Mac

 

bron: tweakers.net