Stel je je ook wel eens de vraag hoe veilig je smartphone is? Welke data wordt uitgewisseld, waar deze heen gaat en hoevaak dit gebeurt.

In willekeurige volgorde een aantal handig tools/apps voor zowel android & IOS: 

Snoop-it (IOS JB)

snoop-it logoOnsluit de interne logica van een app en roept van geinstanteerde objecten op runtime de methodes aan. De bestaande webtooling is met Snoop-it te gebruiken bij het (functioneeel) testen van apps.

Meer informatie is te vinden op code.google.com

EvasiOn Jailbreak (IOS)

evasi0n-icon1Jailbreaken is de handeling die het mogelijk maakt om op een ios-device softwaretoepassingen te laden die niet door Apple geautoriseerd zijn. Voor IOS is dit de enige manier om security tools op je device te krijgen. Let op dat je het standaard password voor de gebruikersrooten -alpine verandert. 

Meer informatie is te vinden op evasi0n.com

dSploit (android)

dsploit logodbsploit is een netwerkanalyse en penetratietestsuite waarmee een netwerk kan worden gevonden, zwakheden in servers worden gevonden en ontdekt hoe het aanleggen omzeild kan worden.

Meer informatie is te vinden op dsploit.net 

Metasploit (IOS JB & Android root)

Metasploit logoMetasploit is een applicatie waarmee exploits ontwikkkeld en uitgevoerd kunnen worden. Exploits zijn programma's die bekende kwetsbaarheden van computer gebruiken om deze te hacken.

Meer informatie is te vinden op community.rapid7.com
 

AppUse (Android)

AppUse logoAppUse is een android-emulator met veel bijgeleverde tools om de broncode van een app terug te halen of in runtime wijzigingen te maken

Meer informatie is te vinden op appsec-labs.com

SWifis Wireless Auditor

swifis-wireless-auditor-logoMet deze tool kun je jezelf toegang verschaffen tot beveiligde wifi-netwerken. SWifis Wireless Auditor bevat mogelijkheden om de sleutel te achterhalen van netwerken die gebruikmaken van WEP, WPA en WPS.

Meer informatie is te vinden op swifis.blogspot.nl

Download: play.google.com