Een beveiligingslek in een database van de firma Epsilon, waarin e-mailadressen van miljoenen Amerikanen staan opgeslagen, blijkt nog groter dan gedacht. Een onbekende hacker zou de mailadressen hebben buitgemaakt.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de maildatabase van de Amerikaanse marketingfirma Epsilon was gekraakt. In deze database staan e-mailadressen en namen van miljoenen Amerikanen opgeslagen. Aanvankelijk leken alleen de mailadressen van de supermarktketen Kroger door de hackers bemachtigd te zijn.

In het weekeinde is echter duidelijk geworden dat de aanvallers mailadressen van nog veel meer Amerikaanse bedrijven die gebruikmaken van de diensten van Epsilon zijn buitgemaakt. Onder hen zijn de gegevens van klanten van Best Buy, TiVo, JPMorgan Chase & Co, Citigroup en Home Shopping Network. Naast e-mailadressen zouden in enkele gevallen ook andere klantgegevens zijn buitgemaakt.

Epsilon, een firma die jaarlijks 40 miljard e-mails verstuurt en meer dan 2500 bedrijven als klant heeft, stelt dat het een onderzoek heeft ingesteld naar het lekken van klantgegevens uit zijn database. Er zouden geen creditcardgegevens of inloggegevens zijn bemachtigd. Beveiligingsonderzoekers vrezen echter dat door het lekken van miljoenen e-mailadressen en namen kan leiden tot een vloedgolf aan spam en phishing-aanvallen.

Epsilon heeft zijn klanten zelf op de hoogte gesteld van het lek, zo blijkt uit een verklaring van Best Buy. Ook TiVo is door het mailbedrijf gewaarschuwd. Epsilon stelt dat er geen creditcardgegevens zijn buitgemaakt en dat de schade beperkt is gebleven tot mailadressen en voornamen.

Bron: Tweakers.net