Een hacker heeft toegang gekregen tot een database van netwerk- en beveiligingsbedrijf Barracuda Networks, en heeft een dump van de database op het internet geplaatst. Onder andere wachtwoord-hashes en loginnamen zijn zichtbaar.

De hacker gebruikte sql-injectie om de gegevens uit de database te halen en plaatste deze op het internet. Onder meer gegevens van werknemers en zakelijke partners zijn zichtbaar. Het gaat onder meer om ip-adressen, gebruikersnamen en hashes van wachtwoorden.

Een wachtwoordhash is een versleutelde versie van een wachtwoord, waaruit het oorspronkelijke wachtwoord niet direct kan worden achterhaald. Door zogeheten rainbow tables aan te leggen kunnen hashes echter aan de bijbehorende wachtwoorden worden gekoppeld, zodat deze toch zijn te achterhalen.

Volgens ComputerWorld had een door Barracuda zelf ontwikkelde firewall de server tegen dit soort aanvallen moeten beschermen, maar was die op het moment van de aanval offline voor onderhoud. Er zouden volgens Barracuda geen financiƫle gegevens in de database zijn opgeslagen. Sql-injectie is een vaak voorkomende aanval op het internet en laat hackers door een programmeerfout eigen opdrachten toevoegen aan sql-queries.

bron: Tweakers.net