YahooHackerscollectief D33Ds Company heeft namen en wachtwoorden van 453.000 accounts van Yahoo-diensten gepubliceerd. Waarschijnlijk zijn de hackers via een sql-injectie bij Yahoo Voice binnengekomen. De gegevens waren niet versleuteld.

Een collectief van hackers dat zich de D33Ds Company noemt, heeft de gebruikersnamen en wachtwoorden van in totaal 453.492 Yahoo-accounts op zijn site geplaatst. Bij de gebruikersnamen gaat het niet alleen om Yahoo-e-mailadressen, maar ook om Gmail-, Live- en AOL-adressen. De hackers zijn binnengekomen via een sql-injectie bij een subdomein van Yahoo. Het collectief meldt niet om welke kwetsbaarheid en welk domein het gaat 'om verdere schade te voorkomen'.

Uit de eveneens bij de publicatie vrijgegeven hostname 'dbb1.ac.bf1.yahoo.com' maakt beveiligingsbedrijf Trusted Sec echter op dat het waarschijnlijk om Yahoo Voice gaat. De accountnamen en wachtwoorden zouden onversleuteld opgeslagen zijn geweest. Naast de accountgegevens zijn ook meer dan 2700 table- en column-namen, en 298 MySQL-variabelen uit de gehackte database gepubliceerd. De authenticiteit van de hack is nog niet geverifieerd en Yahoo heeft nog niet gereageerd op de publicatie.